lek inte med elden. Titta inte ens på den

Posted by on 4 december, 2011

Jag har varit på besök hemma hos Gabbi, med linn och pau. Till att börja med kan jag berätta att hon bor i Enköping. Där har jag varit ett dygn och staplat ved (och döpt om mig till kon-stapel Löfstedt), eldat och bakat pepparkakor.

Igår blev en riktig tänkar-dag. Först tänkte jag så mycket på vad jag skulle spendera kvällen med att magkänslan inte fungerade längre. Och det är den jag oftast går efter.
Sedan blev jag helt knäpp av att stirra in i en brasa samtidigt som pampig filmmusik spelades i bakgrunden. Tankarna bara flög iväg och jag började skapa en metafor i mitt huvud. ”Jag är gnistan, mina vänner är veden och kärlekskärlek är syre(förstår ni vad jag menar med det?). Man behöver alla tre för att få den prefekta brasan, men stänger man igen ”ventilerna” på vedspisen, så avtar elden och blir till glöd.” Så blev min eld igår. Men när man minst anade så flammade elden upp igen. Allt verkade så sant just då. Alla mina tankar makeade sense.

Jag var alltså helt vrickad igår. Jag menar, vem sitter och stirrar in i en brasa i 2 timmar i streck, föreställer sitt liv som en eldstad och ser lågan avta samt tillta genom att öppna och stänga ventilerna? ..Och som dessutom känner genuin smärta varje gång den faktiskt avtar när syret täpps igen?

Jag har inget syre. Det var det som jag tänkte på just då.

 

Detta är en bild jag tog förra året på min syssling Olle Fastrup. 🙂

  • hahahha ååååkeeeey, det låter som att du mår bra..? xD eller-..? hahaha! hur blev det då? 🙂 med sovplats? 🙂

    • hahah nej jag mådde fan inte så bra då xD Jag velade in i det sista, men sedan sa pappa att han kunde hämta mig i Västerhaninge om jag kom hem, så då åkte jag hem. 🙂