Inspiration!

Posted by on 8 oktober, 2012

Jag läste nyss ett kommentarsfält på facebook som fick mig att börja fundera.
Det var en tjej som tatuerat sig på ett vanligt(,men  snyggt) ställe med en vanlig klyschig text och lagt upp en bild. Där var det en viktigpetter som kommenterat och påstått att det var så idiotiskt av alla nuförtiden som tar kopiera saker de sett. Han skrev även att han absolut inte tagit någon som helst inspiration till sitt utseende. Att han var den enda med ”kedjebyxor” på hela hans gymnasium, och att hans hår låg som hans virvlar ville (Han har typ likadant hår som alla andra emos. Ganska snyggt dock!). Han sa också att det fanns andra som såg ut som honom, men att han inte inspirerats ett dugg av dem.

Jag förstår hans tanke med att man ska vara orginell, men det där med att man inte ska få inspireras av saker omkring en är ju näst intill en omöjlighet. Man tar ju inspiration av andra för att utveckla sig själv. Jag förstår inte det dåliga med det. Man kommer ingenstans om man stänger in sig i sig själv.
Sedan sabbar han ju lite för sig själv när han skriver ”du har tillgång till all information i världen, och så väljer du något mainstream..” Det betyder ju att han tycker att tjejen ska inspireras av något annat istället. Vilket faktiskt också ingår i att ”kopiera” enligt mig.

Jag inspireras av människor varje dag. Människor som har saker jag avundas. Det betyder inte att jag är någon kopia. Det betyder bara att jag ser mig själv som ett äventyr som kan ta vilka vändningar som helst. De flesta vill faktiskt vara originella, men vi är alla människor. Människan är släkt med apan. Vi apar efter!

SAKER JAG INSPIRERAS AV JUST NU:

Jag insåg nu att allt inte fick plats i min bild eftersom jag inspireras av just det… ALLT!

Tatuera vad ni vill. Hej med er!