The sword fight @renässansfestivalen

Posted by on 22 oktober, 2012

”Good day, my lady! How art thou today?”

Idag har varit en helt fantastisk dag jag sent kommer glömma. Vi har varit på ”the renaissance festival in texas”. Det är en jättestor festival som håller på alla helger i oktober och november där folk klär ut sig till renässansmänniskor, äter turkey legs och tittar på människor/kul grejer som säljs.
Man måste inte klä ut sig, men jag är jätteglad över att jag fick chans att göra det. Ulrika hyrde nämligen kostymer till mig och Carro. Det fick hela upplevelsen att bli komplett. Man kände liksom att man var en del av gemenskapen (jag skrev ”galenskapen” först…vilket kanske också passar in).

Jag blev lite kär i en gycklare som hade världens sötaste dialekt. Typ gammelbrittiska. Det var såklart en del av hans karaktär/jobb, men mitt hjärta smälte. Han stod vid ingången, så jag fick ett par kramar eftersom vi sprang ut och in.

Jag gick iväg ett litet tag och hittade ett stånd där de sålde små flaskor med magiskt elixir. Jag köpte ett elixir som hette ”snow white”. Jag som är besatt av TV-serien ”once upon a time” tyckte det var perfekt. (Elixir= märklig parfym i en häftig liten flaska)

Det här var vad jag lyckades få bilder på. Temat för dagens mat blev tydligen på pinne. En frusen banan doppad i choklad (perfekt för mig som helst inte äter överdrivet mycket socker) JÄTTEGOD!!!
Den andra pinnen var min lunch. En kycklingpinne! Man fick den direkt i handen. Yey!

Här är det coolaste.
Jag kommer ihåg när jag var liten och testade på fäktning för en dag (det var nåt med skolan). Jag minns att det var jättekul, men att det låg inne i stockholm, så jag vågade inte fortsätta!
Jag vill lära mig nu. Jag vill bli som Peter Pan!

 

Tack för en ascool dag!
Nu är det bara 35 dagar kvar tills hemresan.