Nyttiga choklad-kladd-muffins by my creative mind

Posted by on 16 februari, 2013

Godmorgon mina fina!

Jag vaknade precis upp ensam hemma hos min pojkvän. Han åkte och jobbade för ett tag sedan. Wääh! Jag åt precis frukost som bestod av en avokado och en asgod nyttig chokladmuffin som jag experimenterade fram igår. Lilla Wille gjorde en minirulltårta. Han var så otroligt söt när han satt där och vispade och var helt inne i sin kaka.

Eftersom jag aldrig använder mått så blir det väldigt svårt att få till ett exakt recept, men jag tänker skriva ner på ett ungefär hur jag gjorde så får ni lite inspo om hur man kan göra (om man gillar att experimentera, som jag)

För två eller tre muffins

En halv avokado
1 ägg
Sötningsmedel (eller socker efter smak)
1 msk keso
ca 50 g philadelphiaost
2,5 msk kakao
1 msk nötsmör (jag hade mandelsmör)
en stor nypa bakpulver
½-1 dl bovetemjöl (eller annat mjöl. använder du kokosmjöl behövs mindre, eftersom det suger upp så mycket vätska)

Ugn på 200°. Mosa avokadon. Blanda i ägg och sötningsmedlet. Tillsätt sedan nötsmöret och blanda därefter i keson och philadelphiaosten. (ett tips är att mosa keson lite, om man inte vill ha bitar i). Blanda bakpulvret, mjölet och kakaon separat och blanda sedan ner det i den geggiga blandningen. är konsistensen för fast kan man ha lite mjölk i. Tänk lite tjockare muffinsmet. Eftersom det ska bli kladdmuffins så spelar det inte så stor roll hur noga man hanterar bakpulvret. Släng ihop allt bara! smörj 2 hål i en plåt eller ta muffinsformer. In i ugnen i ca 15 minuter, and they´re done! De är mycket godare än de ser ut, och faktiskt nyttiga. De du!

 

Jag ska testa att göra nya idag med kanske någon frosting av något slag. Vi får se vad jag hittar på denna gången 😉 hihi

Såhär stark blev Wille av sin power-rulltårta. Ett litet tips för er som vill bli vältränade 😉