ALLT

Posted by on 16 mars, 2013

Jag frågade Wille vad han ville läsa om i mitt nästa inlägg. Han svarade ”Allt!” Det kan bli lite svårt att få med just precis allt, men jag ska ge det ett försök. Jag har inte känt mig så rolig denna veckan. Jag har varit förkyld. Jag har därför varit hemma hos mamma och pappa och kurerat mig. Jag måste passa på att tipsa om ”Echinaguard”. Skitbra! Man blir frisk direkt.. nästan! Mycket snabbare i alla fall.

Jag har hunnit med att experimentera i köket (som vanligt). Den här gången hittade jag på ett recept till proteinbars. Min lillebror har ett naturellt proteinpulver som han tycker är äckligt, så jag tänkte att det skulle bli lättare att få i sig om det smakade kaka.
Sedan har jag gjort isglass av proviva, Nyttig cheesecake, klippt håret massor, pimpat telefonen, skrivit en halv låt, fodrat hästarna med mamma, övningskört och varit på Ikea med hjärtat mitt.
Jag har faktiskt varit busig och tränat ett par pass också, men jag har sett till att det inte är så konditionskrävande saker. Jag har varit på 2 core-pass, ett body balance-pass och så har jag kört ben.

Som ni ser har jag varit ganska kreativ denna vecka. Här ska ni få en drös av bilder med saker jag gjort denna vecka.

proteinhår

 

ikea

 

cheesecake

Och den här, mina vänner, var helt amazing. Tänk dig en vanlig frukost på yoghurt med müsli, några nötter och ett kokt ägg. Strunta i det och ät en Cheesecake istället, fast med precis samma ingredienser 😀

Jag tänker till och med ge er receptet. Till en portion

Till själva ”glassen”
en äggula
en äggvita
ca en dl vaniljyoghurt (eller någon annan yoghurt)
100 g philadelphia 5%
Möjligtvis lite sötning om så önskas

Botten
nötsmör (jag hade hasselnöt)
lite mandelmjöl, havregryn om man tål det eller annat mjöl av något slag
lite vatten

Äggvita och äggula separeras i två olika skålar(äggvita i den minsta). Äggvitan vispas med riktigt torra och rena redskap till ett fluff som kan vändas över huvudet. In i kylen. Äggulan vispas tillsammans med sötning om du valt det. Sedan kommer yoghurten och philadelphian. Elvispa till slät smet. därefter börjar du med botten. Mosa ihop allt till lite kletig konsistens. smeta ut i en miniform Ställ in i mikron i ca 30 sekunder.
Ta ut äggvitan och vänd försiktigt ner den i smeten. Det gör inget om det är lite äggviteklumpar. Häll till sist smeten ovanpå botten och ställ på ett bra ställe i frysen och vänta ca 3 timmar. Den ska inte vara stenfrusen för då blir den väldigt hård. Om så är fallet, ta ut den 15 minuter innan den ska ätas.
Jag tipsar om Jordgubbar och blåbär, antingen i eller till kakan. Även citron i kakan blir gott, men det glömde jag igår. 😛

YUM!