Tårtan gjorde succé

Posted by on 17 mars, 2013

 

Idag har varit en ganska märklig dag, men den har gått fort. Kvällen har varit bäst, för då fick jag order om att gå till affären och köpa grejer till en tårta. Jag fick Willes kort och tillåtelse att köpa vad jag vill. Drömläge!

Utav erfarenhet skulle aldrig min pojke orka vänta den tiden det tar att göra en tårta från grunden så jag köpte faktiskt färdiga bottnar. FUSK, jag vet, men ändå värt.
Jag köpte även en burk med hasselnötssmör här om dagen eftersom jag aldrig smakat det förr, men det var inte alls gott. Jag gjorde hemmagjord nutella till herr Wilhelm istället. (hasselnötsmör, Smält mörk choklad, florsocker, vanlijsocker, lite mjölkfritt smör, kakao) Han sprang iväg med burken när den var klar. xD jag tror det var ett bra betyg. Den nutellan som blev kvar kletade jag på mittenlagret.

Eftersom han är mölkallergiker min pojke blir det alltid en utmaning att hitta på alternativ till olika saker. Idag blev det mjölkfri tårtfyllning. Grädde går ju inte. Philadelphia går inte heller, och smörkräm blir alltid så sött om man bara har smör och florsocker. Så min hjärna arbetade febrilt och till sist kom den på ”Kokosmjölk!” Det går att vispa. Så det använde jag istället för creamcheese i min smörkräm som är den yttersta geggamojsen.

Mjölkfri tårtfyllning

 

IMG_1601Wille påstod att det var den godaste tårtan han ätit. Herregud. Vilken ära. Haha! 🙂

(bara så ni vet så skriver jag gärna mer noggranna recept om någon ber mig. Just let me know)