kusinen från avesta på besök

Posted by on 21 april, 2013

Hallå där!

Denna helg har varit väldigt trevlig. Vi fick besök av mammas kusin och hennes kille som jag knappt minns att jag träffat. Jag har ovanligt bra kontakt med pappas släkt, men mamma har varit lite sämre på detta.

Igår var vi ute på en skogsvandring ner till stranden. Det finns en väg man kan gå, men det är inte en utmaning om det inte är en utmaning. Därför släpade vi med oss våra gäster genom skogen istället. Bergsklättring på smultronberget sitter aldrig fel. 😉

På kvällen åkte vi till mormor och morfar och åt jättegott kött och så fick jag veta lite mer om mammas barndom. Hon var en riktig mupp, vad jag förstod. hällde ut whisky och skvallrade om var mumriken låg (röda vita rosen-leken).
Jag hade även tagit tillfället i akt och gjort en tårta. Tårtan innehåller en chokladmaräng, hallon och vaniljkräm, mördeg och grädde.

Och idag så sa mamma att hon var sugen på en kaka till kaffet, men vi hade inga….just då… 5 minuter senare hade jag slagit ihop lite chokladbollar. De blev riktigt bra. Jag hade jordnötsmör i, vilket gjorde de extra roliga och smarriga. Dessutom hade jag avagesirap istället för det mesta av sockret. Det är ett naturligare socker som är mycket sötare än vanligt socker och därför krävs inte lika mycket.

feeka

blogg