Vi råkade fastna i England

Posted by on 8 maj, 2014

OJ, vart ska jag börja?

Jag kan kanske inleda med att resan inte blev riktigt som planerat. Vi bokade flygbiljetter för ett par veckor sedan för att vara i london tisdag eftermiddag till fredag morgon. De dagarna sov vi på samma hostel och hade det superkul tillsammans med oss själva och nya människor. Vi gick på shoppingrundor och partade loss på klubben, såg Hyde park och åkte cykeltaxi mitt i natten tillsammans med ett gäng vi just mött. Ett riktigt bra födelsedagsfirande för Pau och Linn som båda fyllt år.

20140429_142934

 

20140429_173106

 

finaste

Men det var egentligen på fredagen det riktiga äventyret tog fart.  Vi vaknade 4, tog oss supersmidigt till bussen som skulle ta oss till flygplatsen, vilket den också gjorde. Vi checkade in, fick våra biljetter och köpte frukost. Vi var klara med allt detta en hel timme innan flyget skulle gå. Då satte vi oss på första fiket vi såg för att vi alla var helt utsvultna och dödströtta. Jag tror våra dagar med för lite sömn och för mycket intryck gjort våra hjärnor till sås…
När det var 20 minuter kvar tills planet skulle lyfta kände vi att ”nä men vi kanske borde gå och hitta gaten nu”. Men vad var det vi inte hade gjort?? GÅTT IGENOM SÄKERHETSKONTROLLEN! Puckon. Det ska man göra senast en halvtimme innan flyget lyfter, vilket även står på biljetten. Så vi fick inte ens försöka hinna med planet. Vi sprang iväg för att försöka boka om biljetterna för ett rimligt pris till ett senare plan. Låt oss säga såhär… Det blev bara värre och värre ju mer vi försökte lösa allt. Ett tag var vi på väg till Tyskland och Norge för att komma hem på ett billigare sätt. Biljetterna kostade 3000 kr för att ta sig one way till Arlanda.  När vi satt där vid de svindyra datorerna upptäckte vi att det bara kostade 700 kr….på onsdag (5 dagar senare). ”Om vi endast spenderar 2000 kr under de här extra dagarna så får vi ju mer äventyr för samma pris.” Bästa valet någonsin!
Så jag och linn stannade kvar, medan Paulina var tvungen att åka hem.

20140502_115000

Vi klafsade lite uppgivna ut från flygplatsen, men ändå taggade och redo för att vad som helst nu kunde hända. Den där känslan av ovetande får en att kännas sig levande. Vi hoppade på den första buss vi såg och tog oss in till en liten stad som hette Crawley. Mest för att hitta ett internetcafé där vi kunde boka biljetten hem. På något sätt trivdes vi så himla bra där, så vi blev kvar i två dagar. Jag vet inte om det var det faktum att vi faktiskt bodde på ett HOTELL (istället för hostel) med eget badrum och varsin riktig säng, eller om det var folket vi träffade som gjorde att lilla Crawley blev det bästa på hela resan.

20140502_172532

 

Efter våra två dagar i Crawley tog vi tåget till Brighton. Vädret var megabra så det kändes nästan som att åka till typ spanien eller något annat soligt land vid havet. Där åt vi jordens godaste falafel för 3 pund (alltså lite mer än 30 kr), sjöng karaoke på en liten random bar, gick till en annan bar som vi fick lite märkliga vibbar av så vi gick till en annan bar där det spårad totalt, så vi bestämde oss för att gå till hostlet men vi fastnade på vägen. Det var en bar där det var smockfullt med människor. Och linn som är så liten försvinner lätt, vilket hon verkligen gjorde där. Så jag hittade en pojke som ville hjälpa mig leta efter min lilla knasfia med det galna håret!

Dagen därpå hade vi tänkt lämna Brighton, men vi missade vår buss med en minut. Japp, Vi missade den. You never learn. Som tur var hade Linn talets gåva och lyckades flirta med chauffören på nästa buss så vi fick åka med gratis. MOT LONDON IGEN!

Jag skriver om de sista två dagarna senare. Annars blir detta en hel bok.

20140503_103000

KRAM FRÅN MIG OCH JACK <3

 • Tobbe

  Härligt spontan resa det blev 🙂 Men det är sånt som är kul ^_^

 • .

  du är en väldigt vacker skapelse!

  • FEEKA

   Nämen tack vad snällt sagt av dig :$