Istanbullar mig i Istanbul

Posted by on 17 januari, 2018

HEEJ VÄNNER!!!

Jag är i Istanbul. Har varit här i 18 dagar nu, men om en vecka är jag hemma.

Jag har ju en pojkvän här i Turkiet nu. Ja, en turk. Ordet har en så tråkig ton på svenska. Jag ska kämpa för att få bort den tråkiga tonen, för vi är alla människor. Man inser det ju mer man reser. Inte för att jag är extremt berest, men jag har ändå fått ta del av några olika kulturer, och jag kommer alltid fram till samma sak: Vi är alla bara människor… eller djur för den delen. Jag har ju blivit 90% vegan nu också. Haha det är så mycket jag missat att blogga om. Var ska jag börja???

Jag får väl börja där jag är. Alltså Istanbul.
Jag kom hem från Turkiet i början av november. Jag hade alltså varit i turkiet 7 månader och jag hade bott i 3 månader med min pojkvän. Vi blev väl typ tillsammans i juli eller augusti. Det är lite diffust det där.
När jag hade varit hemma i 10 dagar köpte jag mig en flygbiljett tillbaka den 31 december. Det var så jag hamnade där jag är nu. 🙂

Under dessa veckor har vi väl egentligen inte gjort så mycket. Vi har åkt runt i stan ett par gånger och sett på lite moskéer och andra häftiga byggnader, shoppat och ätit falafel och våfflor. Jag är ju här för att jag vill träffa Batu, inte för att turista!
Det är väldigt svårt att vara vegan i Turkiet. Speciellt när man bor med en turkisk familj som inte riktigt har koll. Så just nu får jag vara nöjd med vegetariskt. Det kan de förstå. Man vill ju inte vara oförskämd första gången man träffar familjen. Haha! Är det inte lite så att varje gång man är iväg på äventyr så föreställer man sig att man ska laga så mycket mat när man kommer hem, och äta precis det man själv vill. Jag är sådan! Så fort jag är någonstans så börjar jag laga mat i huvudet. Jag börjar vandra runt på ica, för där finns allt jag vill ha.

Idag har jag lärt Batu att säga ”Jag vill inte kissa nu!” . Igår lärde jag honom ”Knack knack!” ”Vem är det?” ”Batu, får jag komma in?”. Har även lärt honom att skrika ”FLUFFIIIS” när han ser något pälsigt. Typ en katt, eller en person med lockigt hår på tv. Jag vet, jag lär han allt viktigt!

Typ 7e våfflan hittills

Framför ett jättehögt torn…..


Uppe i det jättehöga tornet

På bio mitt på dagen

En Gullig kille